biofor

Biofor System d.o.o. – kompanija specijalizovana za istraživanja, razvoj i proizvodnju u oblasti zemljišne mikrobiologije. Poverenje sa našim kupcima gradimo više od 15 godina, a počeli smo kroz naučne projekte finansirane od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i istraživanja na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Snaga naše kompanije je u primeni najsavremenijh naučnih istraživanja. Primenom naučnih dostignuća, laboratorijskih istraživanja i iskustva naših kupaca na njivama došli smo do formulacija mikrobioloških đubriva Biofor (BIOFOR SOYA, BIOFOR SOYA LIQUID, BIOGNEZDO, BIOFOR ACTIVE, BIOFOR BIOP, BIOGNEZDO, BIOEHO I BIOPLUG). Biofor System se na tržištima Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rumunije prepoznaje kao kompanija koja garantuje kvalitet svojih proizvoda. Tim naših iskusnih inženjera agronomije, regionalni menadžeri, predstavljaju veliku stručnu podršku poljoprivrednim proizvođačima na terenu čime su doprineli izgradnji poverenja u mikrobiološka đubriva Biofor i tako doprineli da sa našim kupcima postanemo pouzdani partneri.

Proizvodi kompanije Biofor System usmereni su ka poljoprivrednim proizvođačima sa ciljem da postanemo partneri u postizanju stabilnog, sigurnog prinosa i plodnog zemljišta. Dugogodišnji naučni rad i iskustvo na njivama pretvorili smo u formulacije Biofor mikrobioloških đubriva (BIOFOR SOYA, BIOFOR SOYA LIQUID, BIOGNEZDO, BIOFOR ACTIVE, BIOFOR BIOP, BIOEHO I BIOPLUG). Kupci prepoznaju naše proizvode po efikasnosti, pouzdanosti, pravovremenoj i brzoj distribuciji. Biofor mikrobiološka đubriva poseduju ECOCERT-ov sertifikat za organsku proizvodnju.

BIOFOR SOYA – pospešuje formiranje kvržica u korenu. Koristi se kao tretman semena soje pre setve i sadrži sojeve Bradyrhizobium japonicum obogaćene sa još 3 soja bakterija radi mobilizacije fosfora i kalijuma. Tretman semena sa Biofor Soya je moguće obaviti i dve nedelje pre setve.

Doza primene: hektarska doza za 1 hektar (oko 100 kg) semena soje.

BIOFOR SOYA LIQUID – tečni inokulant za tretman semena soje pre setve. Pospešuje formiranje kvržica u korenu. Sadrži aktivne sojeve Bradyrhizobium japonicum koji biljku snabdeva azotom. Pored toga sadrži i bakterijske sojeve koji vrše mobilizaciju fosfora i kalijuma. Posebno ističemo da se tretman semena soje sa Biofor Soya Liquid-om može obaviti i dve nedelje pre setve.

Doza primene: 250 ml za 50 kg semena.

BIOGNEZDO – podstiče klijanje i nicanje biljaka. U njivskim uslovima koliko god se dobro izvršila predsetvena priprema jedan broj klica propadne. Obično se kaže ne valja seme. Prava istina je da u realnim uslovima postoji opasnost loših uslova u zemljištu i usled toga imate gubitke u sklopu. BioGnezdo je ogromna pomoć u hladnim prolećima jer povećava broj klijanaca i daje dodatnu energiju semenu da preživi nepovoljne uslove.

Doza primene: 250ml za tretman norme setve semena za jedan hektar.

BIOFOR ACTIVE – ubrzava mikrobiološke procese u zemljištu, utiče na formiranje bolje strukture zemljišta što sve rezultira povećanjem plodnosti zemljišta i stvaranjem boljih uslova za razvijanje korenovog sistema biljaka. Omogućava snažan koren, snabdeva biljku azotom, fosforom i kalijumom, sprečava i/ili smanjuje fitotoksiju. Aktivna komponenta đubriva su žive zemljišne bakterije koje snabdevaju biljke neophodnim nutritijentima iz zemljišta.

Doza primene: 2 l/ha.

BIOFOR BIOP – tečno mikrobiološko đubrivo posebno namenjeno za bolje snabdevanje biljaka fosforom. Aktivne komponente preparata su zemljišne bakterije koje će mineralne i organske forme fosfora u vašem zemljištu pretvoriti u biljkama pristupačne forme. Produkcijom auksina i drugih stimulatora rasta doprineće snažnom rastu korena koji će bolje usvajati hraniva i vodu iz zemljišta. Takođe aktivne komponente kao što su Bacillus sp pokazuju snažno antifungicidno dejstvo.

Doza primene 3 l/ha u ratarstvu; 5 l/ha u voćarstvu i vinogradarstvu.

BIOEHO – folijarno mikrobiološko đubrivo značajno utiče na ubrzanje metabolitičkih procesa kod biljaka što dovodi do povećavanja broja plodova, očuvanje lisne mase i brz oporavak biljaka posle grada. Takođe, BioEho aktivira odbrambene sisteme biljaka u borbi protiv stresnih uslova. Primena kod soje i uljane repice je izuzetno važna jer BioEho podstiče grananje biljaka.

Doza primene: 3 l/ha.

BIOPLUG – mikrobiološki preparat za razgradnju žetvenih ostataka i kompostiranje. Žetveni ostaci tretirani Bioplug-om su veliko blago i jedina prava zamena za stajnjak. Aktivna komponenta su brojni i raznovrsni zemljišni mikroorganizmi koji razlažu žetvene ostatake. Pored toga Bioplug sadrži i enzimske sisteme gljive Trichoderma što sve zajedno doprinosi da se žetveni ostaci sa vaših njiva prevedu u humus.

Doza primene: 5l/ha.

Doza primene pri kompostiranju: od 0,5l do 1l po m3, u zavisnosti od materije koja se kompostira.

 

Kontakt informacije:
Batajnički drum 23, Beograd, Centralna Srbija 1080, Srbija
LOKACIJA