generali

Generali Osiguranje Srbija je druga najveća osiguravajuća kompanija na domaćem tržištu osiguranja, na kojem brižljivo gradi Generali svet od 2006. godine. Od osnivanja (1998.) beležimo brz i stabilan razvoj i danas smo tržišni lider u životnom i zdravstvenom osiguranju.

Osnivači smo Generali Reosiguranja Srbija, Generali Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima – prvog takvog društva u Srbiji, i Generali Osiguranja Montenegro – kompanije za neživotno osiguranje u Crnoj Gori. Deo smo Generali grupe, jednog od najvećih globalnih osiguravača. 

Generali Osiguranje Srbija dobitnik je prestižnih medalja „Mi cenimo svoje klijente“ i „Vrhunska izvrsnost“, koje dodeljuje međunarodna organizacija ICERTIAS u sklopu programa „Prijatelji klijenata“.

Takođe ovogodišnji smo dobitnik priznanja za rodno najsenzitivniju kompaniju. Priznanje je dodeljeno 28. oktobra u sklopu onlajn manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja 2020”, koju organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

Kao i dveju prestižnih nagrada za inovativna rešenja u oblasti korisničkog iskustva u konkurenciji kompanija iz Jugoistočne Evrope. Nagrade dodeljuje kompanija Awards International.

Generali Osiguranje Srbija osvojilo je nagrade u dve kategorije, Klijenti u srcu svega i Finansijske usluge. U prvoj oblasti predstavljen je program ispitivanja zadovoljstva klijenata i procesi koji su unapređeni na osnovu dobijenih rezultata, a u drugoj postupak prijave odštetnog zahteva i zakazivanja procene štete preko Kontakt centra.

  

Naše snage 

 • Obezbeđujemo sve vrste životnih i neživotnih osiguranja:
 • od osiguranja masovnih rizika (obavezno osiguranje od autoodgovornosti i od nesrećnog slučaja) do osiguranja veoma složenih industrijskih postrojenja,
 • od jednostavnih osiguranja za zaštitu porodice do ugovora koji zadovoljavaju kompleksne potrebe kompanija.
 • Nudimo širok spektar proizvoda i usluga:
 • Ukoliko putujete u inostranstvo turistički ili poslovno, naš program međunarodnog putnog osiguranja pružiće vam podršku u svim neželjenim situacijama.
 • Ukoliko želite da zaštitite svoje vozilo, osiguranja motornih vozila pružiće vam vrhunsku uslugu, kvalitet i brzinu u rešavanju šteta.
 • Ukoliko ste poljoprivrednik, zaštitite svoja dobra od posledica nepogoda koje mogu ugroziti prinose.
 • Ukoliko razmišljate o sebi i svojoj porodici, ulaganjem u osiguranje života obezbedite sebi kapital za bezbrižnu starost i finansijsku sigurnost porodice.
 • Ukoliko vam je zdravlje prioritet, odaberite dobrovoljno zdravstveno osiguranje i sebi i svojoj porodici obezbedite brzu, kvalitetnu i efikasnu medicinsku pomoć.
 • Ukoliko posedujete kuću ili stan, uz minimalna ulaganja kompletno osigurajte prostor u kome živite i svoje najmilije.
 • Ukoliko želite da motivišite zaposlene, pružite im dodatnu beneficiju kroz životno osiguranje, dobrovoljno zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezgode i unapredite tako i svoje poslovanje.
 • Ukoliko ste vlasnik malog, srednjeg ili velikog preduzeća, osigurajte imovinu na vreme kako biste izbegli gubitke i sebi obezbedili sigurno i uspešno poslovanje.
 • Ukoliko razmišljate o budućnosti, ulažite u dobrovoljni penzijski fond i obezbedite sebi dodatni izvor prihoda za udobnu starost.
 • Pružamo dobra poslovna rešenja u oblasti osiguranja velikim kompanijama, malim i srednjim preduzećima i javnim ustanovama u svim oblastima poslovanja.
 • Prepoznatljivi smo po efikasnosti u isplati šteta.
 • Nudimo inovativne proizvode životnih i zdravstvenih osiguranja, kao i osiguranja poljoprivrede i domaćinstva, oblastima od izuzetne važnosti za građane i ekonomski razvoj zemlje uopšte.
 • Podizanje kvaliteta usluge u skladu sa strategijom Generali grupe – stavljanje klijenata u centar svega što radimo.

Kroz društveno odgovorno poslovanje, upoznavanje građana i privrede sa prednostima savremenih oblika osiguranja u životu i poslovanju.

Generali Osiguranje Srbija je u 2019. godini ostvarilo premiju od 23,1 milijardi dinara i ukupno tržišno učešće 21,5% čime je potvrdilo poziciju druge najveće osiguravajuće kompanije u Srbiji.

U životnom osiguranju ostvareno je tržišno učešće od 29,4%, a u neživotnom osiguranju od 19,1%.

 

Više od 1600 zaposlenih, lideri na tržištu životnog osiguranja,preko 2,5 miliona osiguranika.

Kroz inicijativu The Human Safety Net, Generali angažuje svoje ljude i resurse, finansijsku podršku, vreme i veštine da dopre do što više ljudi i stvori bolje uslove za one koji su u nepovoljnom položaju. Inicijativi su se priključile Generalijeve kompanije iz 22 države i svaka je izabrala program za koji je smatrala da je najznačajniji za lokalnu zajednicu. Do sada je donirano preko osam miliona evra pomoći.

Saznajte više o The Human Safety Net incijativi na www.thehumansafetynet.org.

Delatnost

GENERALI OSIGURANJA SRBIJA obuhvata širok spektar proizvoda i usluga, od masovnih rizika (obavezno osiguranje od autoodgovornosti i od nesrećnog slučaja) do osiguranja veoma složenih industrijskih postrojenja, od jednostavnih polisa za zaštitu porodice do ugovora koji zadovoljavaju kompleksne potrebe kompanija.

 

 

Generali Osiguranje Srbija je druga najveća osiguravajuća kompanija na domaćem tržištu osiguranja, na kojem brižljivo gradi Generali svet od 2006. godine. Od osnivanja (1998.) beležimo brz i stabilan razvoj i danas smo tržišni lider u životnom i zdravstvenom osiguranju.

Obezbeđujemo sve vrste životnih i neživotnih osiguranja:

 • od osiguranja masovnih rizika (obavezno osiguranje od autoodgovornosti i od nesrećnog slučaja) do osiguranja veoma složenih industrijskih postrojenja,
 • od jednostavnih osiguranja za zaštitu porodice do ugovora koji zadovoljavaju kompleksne potrebe kompanija.

Generali Osiguranje Srbija ovogodišnji je dobitnik prestižnih medalja „Mi cenimo svoje klijente“ i „Vrhunska izvrsnost“, koje dodeljuje međunarodna organizacija ICERTIAS u sklopu programa „Prijatelji klijenata“.

Prva smo finansijska organizacija u Srbiji i regionu koja je dobila sertifikat Family Friendly Enterprise. Sertifikat se dodeljuje preduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obaveze u privatnom životu s obavezama na poslu.

Kao novina na tržištu omogućili smo klijentima da bez odlaska u poslovnice, na vrlo jednostavan način, obave postupak procene štete na motornim vozilima putem aplikacije.

Prednosti upotrebe aplikacije za procenu štete:

 • Fotografisanje se može obaviti za samo nekoliko minuta u vreme koje klijentu odgovara.
 • Na telefonu će jasno biti prikazano šta treba fotografisati (kadar po kadar).
 • Na ovaj način mogu se proslediti i fotografije dokumenata.
 • Aplikacija radi bez instalacije i ne ostavlja fotografije u memoriji telefona.

 

 

Osiguranje useva i plodova

Osiguranje useva i plodova pruža finansijsku sigurnost poljoprivrednom proizvođaču time što se u slučaju prirodnih nepogoda i nestabilnog tržišta gubici svode na minimum. Naši stručnjaci su tu da vam pomognu da pronađete najbolje rešenje za zaštitu od rizika u skladu sa potrebama vaše poljoprivredne proizvodnje.

 • Visina premije zavisi od biljne vrste, odabranih rizika, ugovorene visine pokrića, lokacije dobara, planiranog prinosa i ugovorene proizvođačke cene.
 • Premija se plaća u agroroku, a za plaćanje u celosti se odobrava dodatni popust.
 • Širinu pokrića određujemo zajedno, shodno potrebama zaštite vaše proizvodnje
 • Osiguranje je namenjeno svim fizičkim i pravnim licima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom

 

Osiguranje životinja

Stočarska proizvodnja podrazumeva velika ulaganja, a izložena je brojnim rizicima koji mogu dovesti do uginuća ili prinudnog klanja životinja. Da biste u slučaju gubitka lakše prevazišli nastalu štetu, preporučujemo vam da životinje osigurate na vreme.

Mogu se osigurati goveda, ovce, koze, svinje, živina i konji.  Kod osiguranja živine mogu se osigurati roditeljska i proizvodna jata teških i lakih linija, kao i tovni pilići i ćurke.

Posebno pokriće: PREMIUM OSIGURANJE ŽIVOTINJA – pokriva sve rizike koji za posledicu imaju uginuće ili prinudno klanje osiguranih grla.

 

Osiguranje poljoprivrednog domaćinstva

Vaš agro biznis ne čine samo životinje i usevi, već čitavo gazdinstvo. Ne dozvolite da u jednom danu nestane sve što ste sticali godinama i zbog čega ste se odricali. Budite mudar gazda i uz brojne popuste zaštitite: stambene, ekonomske i pomoćne objekte, stvari, zalihe, mehanizaciju i ostala dobra od širokog spektra rizika koji mogu ugroziti vašu imovinu. Za članove domaćinstva možete ugovoriti osiguranje od posledica nesrećnog slučaja – nezgode (smrt usled nesrećnog slučaja, invaliditet, prelom kosti), kao i kolektivno dodatno zdravstveno osiguranje (za slučaj teže bolesti i hirurške intervencije).

 

Osiguranje kućnih ljubimaca

Svog kućnog ljubimca možete osigurati u slučaju nezgode, bolesti i ukoliko učini štetu drugim osobama.

Mogu se osigurati psi i mačke koji su zdravi, mikročipovani i redovno vakcinisani, a premija osiguranja zavisi od rase i starosti.

 • Osiguranje se može ugovoriti na tri meseca, šest meseci ili godinu dana
 • Osiguranje se ugovara za manje i srednje rase pasa i mačke, starosti od tri meseca do osam godina
 • Mogu se osigurati i posebne rase velikih pasa, starosti od tri meseca do pet godina
 • Osiguranje kućnih ljubimaca možete kupiti u svim filijalama Generali Osiguranja Srbija ili putem Generali Srbija mobilne aplikacije, koju možete preuzeti u onlajn prodavnicama Google Play i AppStore

 

Osiguranje od autoodgovornosti

Osiguranjem od autoodgovornosti, obezbeđujete pokriće za troškove štete koja se prouzrokuje trećim licima i tako umanjujete svoje finansijske gubitke.

 

Pomoć na putu

Ova vrsta osiguranja pruža brzu i efikasnu asistenciju ukoliko dođe do nepredviđenih događaja na putevima Srbije ili Evrope. Pomoć na putu omogućava dobijanje informacija o adresama i kontakt telefonima ovlašćenih servisa, popravku na licu mesta, transport osiguranog vozila, te troškove nastavka putovanja i smeštaja i sl. U slučaju problema sa osiguranim automobilom, dovoljno je pozvati broj telefona +381 11 245 33 43 i dobićete adekvatnu pomoć u najkraćem mogućem roku.

 

Kasko osiguranje

Svi znamo da je najbolja i najpouzdanija zaštita vozila kasko osiguranje. Ne samo da obezbeđuje nadoknadu za oštećenja nastala na vašem vozilu u zemlji ili inostranstvu, već obuhvata i širok spektar osiguranih rizika.

Nudimo vam sledeće obime pokrića:

 • Potpuno kasko osiguranje
 • Delimično kasko osiguranje
 • Dopunsko kasko osiguranje
 • Fleksi kasko osiguranje
 • Instant kasko

 

Putno osiguranje

Ukoliko vam se na putovanju desi nesrećni slučaj, bolest, ili se ukaže potreba za neodložnom hirurškom intervencijom i boravkom u bolnici, uz našu potvrdu putnog osiguranja bićete adekvatno zbrinuti. Potvrda putnog osiguranja se koristi kao sredstvo plaćanja ukazane pomoći. U zavisnosti od ugovorenog nivoa pokrića, putno osiguranje obezbeđuje usluge medicinske, pravne i putne asistencije dok boravite u inostranstvu.

Mogu se osigurati sva lica starosti od 3 meseca do 86 godina.

Mogu se osigurati državljani Republike Srbije, lica sa dvojnim državljanstvom i strani državljani sa prebivalištem u Republici Srbiji.

 

Osiguranje kuće ili stana

Saznanje da mnoge opasnosti prete sigurnosti doma i porodice, dovodi do odluke da se preduzme odgovarajuća zaštita.

Osiguranjem domaćinstva, objekata i stvari, izbeći ćete finansijske izdatke u sledećim slučajevima:

 • požar, udar groma, eksplozija;
 • oluja, grad, pad letelice;
 • manifestacija i demonstracija;
 • izlivanje vode iz instalacija;
 • lom ugrađenih instalacija i ugrađene opreme;
 • provalna krađa i razbojništvo;
 • lom stakla;
 • lom aprata i uređaja;
 • pad drveta, prodor atmosferske vode i dima;
 • šteta pričinjena trećim licima;
 • hitno angažovanje servisera radi sprečavanja štete većeg obima
 • privremeni smeštaj ako je oštećenje objekta takvo da se u njemu ne može stanovati;
 • osiguranje članova domaćinstva od posledica nesrećnog slučaja;
 • dodatno zdravstveno osiguranje članova domaćinstva.

 

Šta se može osigurati:

 • Objekti namenjeni stanovanju (nastanjeni i nenastanjeni stanovi i kuće);
 • Pomoćni objekti (garaže, letnje kuhinje, ostave, kotlarnice, objekti poljoprivrednih domaćinstava namenjenih ta smeštaj životinja);
 • Stvari za uređenje stana ili kuće, za ličnu upotrebu i potrošnju;
 • Bazeni i bazenska oprema;
 • Ograde, kapije i rampe;
 • Umetnički predmeti, zbirke i antikviteti;
 • Odgovornosti iz posedovanja objekta za štete pričinjene trećim licima;
 • Odgovornost članova domaćinstva za štete učinjene trećim licima;
 • Članovi domaćinstva.

 

Hitne intervencije u domaćinstvu

Hitne intervencije u domaćinstvu obuhvataju:

 • Savete, informacije, instrukcije i popravke u vašem domu kada su vam hitno potrebni vodoinstalaterski, stolarski, staklarski, električarski, bravarski radovi, hitno saniranje kvara na instalacijama centralnog ili etažnog grejanja, čišćenje u slučaju izliva vode iz instalacija, poplave, prodora atmosferskih, otpadnih i kanalizacionih voda u vašu kuću ili stan.
 • Sitan i potrošni materijal neophodan za pružanje hitne intervencije.
 • Organizaciju i nadoknadu troškova privremenog smeštaja članova domaćinstva kada su požar ili eksplozija izazvali takva oštećenja ili uništenja domaćinstva da u njemu više nije moguće stanovati. Pravo na privremeni smeštaj imaju osobe sa prijavljenim prebivalištem u vašem domaćinstvu

 

Osiguranje ekrana mobilnog telefona

 • Prvi put u Srbiji imate mogućnost da osigurate ekran mobilnog telefona od oštećenja
 • U paketu dobijate i besplatne usluge lekara na vezi, usluge organizacije zamenskog vozača i posebne servisne usluge – sve 24h dnevno
 • Zaštitite svoj mobilni telefon od oštećenja ekrana usled loma, naprsline ili ulegnuća.
 • Zaključite osiguranje na tri meseca, šest meseci ili godinu dana.

 

Zdravstveno osiguranje

Prednosti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja su sledeće:

 • na lekarske preglede se ne čeka jer se zakazuju sistematski i organizovano;
 • lako dostupni željeni lekari i tretmani;
 • profesionalna usluga u svim segmentima prevencije i zaštite zdravlja;
 • podrška pri zakazivanju pregleda, pomoć u izboru zdravstvene ustanove i lekara (lekar i zdravstvena ustanova po sopstvenom izboru), i lečenja bez dodatnih troškova u oko tri stotine medicinskih ustanova širom Srbije;
 • telefonski kontakt s lekarom tokom 24h.

 

Osiguranje od nezgode

 • Program individualnog osiguranja od posledica nesrećnog slučaja je vrsta osiguranja od iznenadnih i nepredviđenih događaja koji se ne mogu sprečiti, ali ugovaranjem polise možete zaštititi svoje najbliže i pružiti svojoj porodici sigurnost koju zaslužuje.
 • Individualno osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja vam pruža prvu neophodnu finansijsku pomoć. U skladu sa svojim potrebama možete ugovoriti pokriće za:
 • slučaj smrti usled nesrećnog slučaja,
 • trajnog invaliditeta, trajnog gubitka opšte radne sposobnosti kao posledice nesrećnog slučaja (nezgode), koji može biti potpuni ili delimični.

 

Zdravstveno osiguranje stranaca

 Polisa zdravstvenog osiguranja izdata u Republici Srbiji jedan je od obaveznih dokumenata koji se mora podneti uz zahtev za odobrenje privremenog boravka u zemlji. Osiguranje važi na teritoriji Republike Srbije.

Pokriveni su troškovi:

 • ambulantnog lečenja;
 • sanitetskog materijala i lekova koje prepiše ovlašćeni lekar;
 • medicinsko-tehničkih pomagala (ukoliko su neophodan deo tretmana za slomljene ekstremitete i povrede i ako ih je prepisao ovlašćeni lekar);
 • dijagnoze rendgenom;
 • operacije i troškova u vezi sa operacijom;
 • bolničkog lečenja do 30 dana.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za strane državljane može se ugovoriti kao:

 • Individualno zdravstveno osiguranje (ugovarač može biti fizičko ili pravno lice) i
 • Kolektivno zdravstveno osiguranje (ugovarač može biti isključivo pravno lice)

 

Životno osiguranje – Deca

Junior 5+ je osiguranje koje obezbeđuje finansijsku sigurnost najmlađima. Višestruko je korisno, jer otvara niz mogućnosti – od zaštite tokom odrastanja, do značajne ušteđene sume koja omogućava finansijsku samostalnost deteta kada odraste.

 • Isplata može biti jednokratna ili na rate
 • Osiguranje se može ugovoriti na najmanje 10 godina
 • Mogu se osigurati deca do 15 godina starosti

Stipendijska lična renta sa opcijom je proizvod uz koji ste sigurni da će vaša deca imati ušteđevinu za punoletstvo, za dalje školovanje ili druge planove u periodu osamostaljivanja.

 • Mogu ga ugovoriti roditelji do punih 60 godina starosti
 • Isplata počinje kada dete napuni 18. ili 19. godinu života

Mogu se osigurati deca od rođenja do 14 godina starosti

 

Životno osiguranje – Investicije

Mozaik je prvo životno osiguranje na osiguravajućem tržištu Srbije povezano sa ulaganjem u investicione fondove (unit-linked).

Rizik ulaganja ovde snosi ugovarač osiguranja.  Naime, iznos obaveze osiguravača nije tačno određen u trenutku sklapanja ugovora jer zavisi od vrednosti jedinica investicionih fondova, koje podležu promenama u periodu od uplate premije osiguranja do isplate naknade iz osiguranja.

Ulaganjem u ovaj proizvod klijent diversifikuje rizik ulaganja. Pod pretpostavkom da će vrednost investicionih jedinica rasti tokom perioda osiguranja, klijent može dobiti više nego ako se odluči za neki od tradicionalnih proizvoda životnog osiguranja.

 

 

Životno osiguranje – Horizont

Horizont je doživotno osiguranje namenjeno starijim licima, a omogućava isplatu osigurane sume u slučaju smrti.

 • Riziko osiguranje sa doživotnim trajanjem
 • Osigurana suma do 5000 evra
 • Mogu se osigurati osobe do 80 godina starosti

Uz Horizont osiguranje života možete ugovoriti i dopunska osiguranja koja pružaju zaštitu u specifičnim životnim situacijama:

 • za lečenje u inostranstvu (Generali Best Doctors)
 • za invaliditet usled nesrećnog slučaja

 

 

Životno osiguranje – Štednja

Complete osiguranje života daje finansijsku sigurnost za slučaj neželjenih događaja koji mogu da ugroze radnu sposobnost ili život. Ovo osiguranje je isplativa kombinacija osiguranja i štednje za sigurnu budućnost. Na raspolaganju su tri opcije, različite po visini osigurane sume: Complete Single, Complete Double i Complete Triple.

Providenca je osiguranje koje vama i vašoj porodici daje finansijsku sigurnost ukoliko dođe do nesrećnog slučaja. Za doživljenje, isplaćuje osiguranu sumu jednokratno ili u ratama, i na taj način predstavlja sigurnost u starosti.

Premium profit je osiguranje sa jednokratnim ulaganjem, koje obezbeđuje konkretnu finansijsku dobit. Namenjeno je osobama koje žele sigurnu budućnost za sebe i svoju porodicu.

 

 

Životno Osiguranje – Zaštita

Credit Life je životno osiguranje namenjeno osobama koje otplaćuju bankarske kredite.

Premium Protect spaja finansijsku zaštitu koju vama i vašoj porodici pruža životno osiguranje u slučaju neželjenih događaja, sa finansijskom podrškom za lečenje u inostranstvu.

Uz Premium Protect osiguranje života možete ugovoriti i dopunsko osiguranje koja pruža zaštitu u specifičnim životnim situacijama: osiguranje za slučaj težih bolesti.

Life concept benefiti:

 • Finansijska nadoknada za slučaj nastupanja teže bolesti
 • Finansijska podrška porodici u slučaju smrti
 • Redovna provera zdravstvenog stanja
 • Nutrigenetička (DNK) analiza NutriFit koja vam pomaže da poboljšate način ishrane i života u skladu sa svojim genetskim predispozicijama
 • Mogućnost ugovaranja dopunskih osiguranja

 

Najvažnije karakteristike životnog osiguranja Classic:

 • Finansijska zaštita za slučaj smrti ili invaliditeta od 50% do 100%
 • Mogu se osigurati osobe od 14 do 69 godina Isplata osigurane sume je u evrima
 • Premija se može plaćati na rate, u evrima ili dinarima.

 

 

Životno osiguranje – Teže bolesti

Complete Pro vam daje maksimalnu sigurnost jer objedinjuje osiguranje života, finansijsko pokriće za slučaj težih oboljenja i sigurnu štednju za budućnost.

Najvažnije karakteristike:

 • Finansijska zaštita nadoknada za slučaj doživljenja ili smrti (usled bolesti ili nezgode)
 • Finansijska nadoknada za slučaj nastupanja neke od 20 težih bolesti
 • Mogu se osigurati osobe od 14 do 65 godna

 

Kontakt informacije:
LOKACIJA