Novosadski sajam je za više od devet decenija postojanja, kao osnovnu delatnost razvio priređivanje sajmova i izložbi. Uz to, organizuje kongrese i stručne skupove, izdaje prostor drugim organizatorima događaja iz zemlje i inostranstva i obezbeđuje čitav niz korporativnih i promotivnih programa poslovnim partnerima.

Godišnje priređuje 15 sajmova, a među najpoznatijima je Međunarodni poljoprivredni sajam koji je i jedna od pet najvećih evropskih priredbi iz te oblasti, članica organizacije UFI. Sajmovi regionalnog karaktera su iz oblasti lovstva – takođe u članstvu UFI i turizma, a stručni i specijalizovani su s temama knjiga, umetnosti, obrazovanja, investicija, energetike, gastronomije, konjarstva, zlatarstva…

U Kongresnom centru organizuje se i oko 200 događaja godišnje – na stručnim skupovima, simpozijumima, kongresima, prezentacijama i promocijama, na kojima učestvuje i do 40.000 ljudi.

  1. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

U devetoj deceniji, 87. međunarodni poljoprivredni sajam, koji se održava od subote, 16. do petka, 22. maja, još jednom će potvrditi da je vodeća sajamska manifestacija u oblasti agrobiznisa u regionu. Tokom sedam dana na Novosadskom sajmu biće prikazana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivrede i pratećim industrijama, a proizvodi koji stižu iz celog sveta garantuju najkvalitetnije i najbolje što postoji u domenu agrara, mehanizacije, usluga, opreme, hrane i pića.

Uz brojne poslovne i stručne aktivnosti Poljoprivredni sajam nudi sjajnu priliku za promociju pred celim svetom, obnavljanje i uspostavljanje novih kontakata, proširenje i unapređenje poslovanja.

Zemlja partner 87. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Češka Republika, koja godinama toj priredbi i Novosadskom sajmu ukazuje poverenje i organizuje kolektivni nastup svojih kompanija.

  1. MEĐUNARODNOM SAJMU LOVA I RIBOLOVA

Međunarodni sajam lova i ribolova, u okviru „Lorista“ biće održan od srede, 7. do nedelje, 11. oktobra.

Na „Loristu“, koji uz Sajam lova i ribolova čine i Ekologija, Sajam turizma i Sajam sporta očekuje se nastup oko 500 učesnika iz 20 država. Priredbe će biti organizovane u devet hala, Kongresnom centru, Auli, na Manježu i otvorenom delu Sajmišta.

Na 53. međunarodnom sajmu lova i ribolova očekuje se učešće svih koji u Srbiji gazduju i koriste šume, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. Tako neće izostati ni Srbijašume, Vojvodinašume, Lovački savez Srbije, Lovački savez Vojvodine, a kako se očekuje učestvovaće i lovački savezi iz zemalja u okruženju. Uz velike distributere opreme i pribora za lov i ribolov, sportskog i lovačkog oružja, zadovoljni prošlogodišnjim nastupom, očekuju se i domaći proizvođači oružja. Planira se i prodajna izložba terenskih vozila.

Kontakt informacije:
Hajduk Veljkova 11 Novi Sad, Novi Sad, Vojvodina 21137, Srbija

SEKTOR ZA SAJAMSKU DELATNOST
Telefon: +381 (0)21/483–01–02
Faks: +381 (0)21/483–01–11
E-pošta: komerc@sajam.net

SEKTOR ZA INTEGRISANE MARKETING KOMUNIKACIJE
Telefon: +381 (0)21/483–11–32
E-pošta: marketing@sajam.net

SEKTOR ZA KONGRESNE AKTIVNOSTI
Telefon: +381 (0)21/483–07–77
E-pošta: kongresnicentar@sajam.net

SEKTOR ZA EKONOMSKO-FINANSIJSKE POSLOVE
Telefon: +381 (0)21/483–03–01
E-pošta: finansije@sajam.net

SEKTOR ZA PRAVNE I OPŠTE POSLOVE
Telefon: +381 (0)21/483–02–37
E-pošta: opsti.pravni@sajam.net

LOKACIJA