Timočka krajina se nalazi u zoni kontinentalne klime. Međutim, pošto je sa istoka, juga i zapada omeđena planinama, a sa severa otvorena prema Vlaškoj niziji, klima Timočke krajine dosta se razlikuje od drugih područja Srbije. Ove razlike su naročito izražene u kolebanjima temperature vazduha, količini i rasporedu padavina, a naročito, u pojavi sušnih perioda.

Zaposleni u Agroznanju doo Zaječar bave se pružanjem stručnih saveta, savetodavne pomoći, preporuka i informacija poljoprivrednim proizvođačima. Saradnjom sa naučnim institucijama i lokalnom samoupravom rade na unapređenju kvaliteta života u ruralnim sredinama.

Kadrovsku strukturu čine diplomirani inženjeri poljoprivrede, stručni saradnici za ratarstvo i povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, zaštitu bilja, kao i agroekonomiju.

Agroznanje doo Zaječar svojom delatnošću pokriva teritoriju Grada Zaječara i opštine Boljevac od 1897 kvadratnih kilometara, na kojoj prema poslednjem popisu stanovništva iz 2011. godine, živi ukupno 72.455 stanovnika.

Kontakt informacije:
Nikole Pašića 37/IV Zaječar, Zaječar, Centralna Srbija 19000, Srbija
LOKACIJA