Poštovani,

Kao generalni distributeri proizvoda Schaumann za Srbiju, želeli bismo da vam ukratko predstavimo koncept kao i proizvode nemačke kompanije SCHAUMANN.

Kvalitet Schaumann proizvoda rezultat je 90 godina iskustva, postojanja sopstvenih istraživačkih centara i proizvodnje najkompleksnijih komponenata mineralno vitaminskih smeša, kao što su : Mikronizirani cink i bakar , sopstveni probiotici, enzimi, kombinacija tečnih i granulisanih kiselina.

Ono što razlikuje koncept ishrane kompanije SCHAUMANN , od većine koncepata ishrane, jeste zanovanost koncepta na maksimalnom stimulisanju i održavanju imuniteta i enzimske funkcije životinja, što je neophodan uslov za stabilizovanje proizvodnje na visokom nivou.

Kvalitet svih komponenata je na najvišem nivou, kao i kontrola kvaliteta i sledljivost. SCHAUMANN nema dve proizvodne linije i svi proizvodi prisutni na srpskom tržištu dolaze sa iste proizvodne linije za 64 zemlje u kojima je Schaumann prisutan.
Vitamini koji se koriste su prvog kvaliteta.
Premiksi su izuzetno stabilni i komponente u njima ne gube aktivnost.

Bitan segment SCHAUMANN asortimana čini i proizvodnja inokulanata. Medju kojima se naročito izdvajaju

Bonsilage ALFA (Jedini inokulant koji koristi fruktane iz lucerke I pravi mlečnu kiselinu),

Bonsilage FORTE ( jedini inokulant na tržištu koji je sertifikovano efikasan na vlažnoj lucerkinoj silaži )

Bonsilage SPEED M ( omogućava energetski bogate i stabilne silaže za hranjenje, nakon samo dve nedelje sazrevanja silaže)

Bonsilage FIT M ( poboljšava energetsku snagu silaže i osigurava visoku aerobnu stabilnost, čime se sprečavaju bolesti povezane sa hranjenjem poput acidoze i ketoze)

SCHAUMALAC M 75 PLUS

NOVA GENERACIJA PROIZVODA ZA TOV.

Uniformni tovljenici, maksimalan udeo mesa u polutki, minimalna upotreba lekova.

U sebi sadrži sve esencijalne elemente u tragovima kao i vitamine, precizno izbalansirane prema potrebama tovnih životinja.

Organski vezani elementi u tragovima AMINOTRACE (gvožđe, mangan) sa izuzetnom usvojivošću I povrh toga još usvojivijim – AMINOTRACE bakrom i cinkom – bilizinatom, patentom kompanije Schauman, za odličan imunitet, brz prirast i minimalnu konverziju hrane.

3 Aminokiseline – lizin, metionin, treonin – u 100 % svarljivom obliku i visokoj dozi obezbeđuje visok nivo proteina I garantuje idealan balans proteina u obroku a samim tim i skraćen tov

Sopstveni probiotik Bacillus Subtilis osigurava balansiranu crevnu floru, optimizuje konverziju hrane i poboljšava dnevni prirast.

SCHAUMALAC PRO AKTIV

Visoko stimulišući energetski napitak za zdrav početak života prasica.

Više od 60% gubitka prasadi dogadja se u prva četiri dana života u fazi dojenja. Jedan od glavnih razloga za to jeste nedostatak imunog sistema za borbu protiv patogena. SCHAUMALAC PRO AKTIV je vitaminska bomba u pasti koja se daje prasicima odmah u prvim satima života. Doza od 2 ml je dovoljna da podrži vitalnost i prirodnu imunu odbranu u prvim danima života.

SCHAUMALAC PRO AKTIV u sebi sadrži probiotik BONVITAL koji omogućava ponovnu stabilizaciju crevne flore nakon terapije antibioticima i smanjuje proliv u prvim danima života prasadi.

SCHAUMALAC PRO AKTIV predstavlja podršku opštim mehanizmima imune odbrane, kroz vitamine A, E i C.

Izjednačava kržljavu prasad sa ostalima u leglu.

SCHAUMALAC ZT 45 PLUS i SCHAUMALAC ZL 65 CV PLUS

premium mineralno vitaminske smeše za krmače.

Maksimalna proizvodnja kvalitetnog mleka za maksimalan rast prasadi, plodne i dugotrajne krmače sa čvrstom konstitucijom – Ovi ciljevi odgoja prasadi mogu se dostići samo sa specijalnim konceptima ishrane

Schaumalac ZT 45 PLUS I Schaumalac ZL 65 CV PLUS u sebi sadrže :

 • Sve esencijalne elemente u tragovima kao i vitamine, precizno izbalansirane prema potrebama krmača u suprasnosti i laktaciji.
 • CERAVITAL ,najnoviji rezultat SCHAUMANN-istraživanja, je proteinom bogato hranivo iz proizvodnje enzima sa definisanim kulturama. Ima prebiotičko dejstvo, stabilizuje crevnu floru, povećava svarljivost hraniva, posebno NSP frakcija
 • BONVITAL probiotik koji osigurava balansiranu crevnu floru, optimizuje konverziju hrane i poboljšava imunitet
 • AKTIPHOS kompleks aktivnih supstanci kompanije SCHAUMANN koji osigurava visoko efikasnu usvojivost hranljivih materija, visok kvalitet prasadi čime vodi do većih težina prasadi i smanjenom broju avitalnih prasadi
 • AMINOTRACE (gvožđe, Mangan) sa izuzetnom usvojivošću I povrh toga još usvojivijim – AMINOTRACE – bakrom i cinkom -bilizinatom, patentom kompanije Schauman, za odličan imunitet, brzi prirast i minimalnu konverziju hrane

SCHAUMALAC TOP 5 CV

Nova generacija za odgoj prasadi u periodu od 12-30kg. Kroz imunitet do prirasta.

SCHAUMALAC TOP 5 u sebi sadrži sve esencijalne elemente u tragovima kao i precizno izbalansirane vitamine u skladu sa potrebama životinja. Ono sto ga karakteriše jeste i visoko kvalitetna aroma , koja podstiče veći unos hrane, a samim tim i veći priraštaj.

 • SCHAUMALAC TOP 5 CV sadrži i :
  CERAVITAL– najnoviji rezultat SCHAUMANN istraživanja je proteinom bogato hranivo iz proizvodnje enzima sa definisanim kulturama. Ima prebiotičko dejstvo, stabilizuje crevnu floru i povećava svarljivost hraniva
 • Sopstveni probiotic BACILLUS SUBTILIS optimizuje konverziju hrane i poboljšava dnevni prirast
 • 5 AMINOKISELINA u 100% svarljivom obliku i visokoj dozi, koje obezbedjuju visok nivo proteina i garantuju idealan balans proteina u obroku.
 • MIKRONIZOVANI CINK kao najaktivnija forma ovog elementa , doprinosi prevenciji eventualnog proliva jedinki.

SCHAUMANN SIXPIG

SCHAUMANN SIXPIG je inovativna, umirujuća lizalica, koja u sebi sadrži minerale, visoko pristupačan magnezijum glicinat i melasu. Organski vezan magnezijum ima umirujuće dejstvo na životinje, omogućava stabilnost u primeni i uravnoteženu prehranu svinja.

SCHAUMANN SIXPIG karakteriše jednostavna primena. Pakovanje proizvoda sačinjeno je od šest bazenčića (ljuski) koji su povezani jednim nosačem. Odvajanje svakog bazenčića je vreoma jednostavno, zbog posebnih tačaka pucanja.

Pored mogućnosti kupovine gotovih nosača, postoji i mogućnost izrade ekonomičnih nosača od cevi.

Prednosti SCHAUMANN SIXPIG-a:

 • jednostavna primena
 • receptura sa umirujućim delovanjem
 • razgradivo pakovanje
 • lizalice za svinje su izvrsno prihvaćene i važne su za dobrobit životinja

PROFISTREU LB

Higijenski prah sa aktivnim zaštitnim kulturama

PROFISTREU , higijenski prah, ima visoku sposobnost vezivanja vode, pa tako stvara suvu i postojanu površinu štalskih podova. Na ovaj način se povećava sigurnost stajanja i kretanja životinja, a smanjuje mogućnost padova i povredjivanja. Naročito je bitan u prasilištima gde je higijena na prvom mestu. Ubrzava sušenje prasadi nakon prašenja.

Novi prah za posipanje PROFISTREU LB u sebi sadrži esencijalna ulja i probiotičke kulture za zaštitu sa anti mikrobnim delovanjem što rezultira smanjenim nivoom opterećenja patogenima u štali i pojačanom zaštitom životinja od infekcija. Takodje minimizuje pojavu amonijaka i poboljšava kvalitet vazduha. Avitalna prasad uvaljana u prah ne gube toplotu, ne doživljavaju šok i u sprezi sa pastom SCHAUMALAC PRO AKTIV dobij

Vrednost ph 3,5 efikasno potiskuje razvoj patogena. ( E. Coli, Salmonelle, Staphylococci, Clostridum perfigens)

KALBI MILCH CLASSIC

Kvalitetna zamena za mleko, namenjena odgoju teladi

Pri razviću ove zamene za mleko bogate mlečnim proizvodima uzeta su u obzir najnovija naučna saznanja kao i nove, poboljšane komponente.

Osnovu KALBI MILCH CLASSIC-a čine visokovredne energetske i proteinske komponente kao i izbalansiran odnos najkvalitetnijih formi vitamina i minerala u tragovima. Ono što KALBI MILCH CLASSIC omogućava jeste skraćen odgoj teladi kroz maksimalne priraste i stabilizaciju crevne flore koja podstiče razvoj. Proizvod u sebi sadrži 20 % proteina, 18% masti, kao i organski vezane mikroelemente u tragovima, AMINOTRACE(Bakar, Mangan, Cink), sa izuzetnom usvojivošću za intenzivan prirast. Deluje aktivno protiv proliva kod teladi.

Sastav KALBI MILCH CLASSIC-a takodje čini:

 • Kombinacija kiselina u proizvodu koja deluje antimikrobno, smanjuju puferni kapacitet i dopunjavaju se u dejstvu
 • Probiotik PROVITA LE sa dva visokoaktivna soja bakterija mlečne kiseline
 • Pogodan za napoj preko automata ili kofe

Rindavit 46 ASS-CO ATG

Oslobadja krave da daju mleko.

Nova generacija proizvoda za visoku laktaciju muznih krava,za profesionalnu i intenzivnu proizvodnju mleka.

Sa BOVIN S KOMPLEKSOM, specijalnom kombinacijom aktivnih supstanci, za bolje korišćenje proteina iz hrane. Više proteina dostupnog resorpciji iz tankog creva.

RINDAVIT 46 u sebi sadrži ASS- CO koji pospešuje rast bakterija koje razgrađuju celulozu i deluje stabilizujuće na floru buraga. Efektivnija razgradnja celuloze pospešuje unos hrane.

Pojačana razgradnja laktata uspešno sprečava pojavu ACIDOZE i kod obroka sa većom količinom koncentrata usled lošeg kvaliteta osnovne hrane.

Najšira potpora organizma kroz sve esencijelne mineralne materije, elemente u tragovima i vitamine

KALBI VITAL

KALBI VITAL ukusna pasta za podizanje imuniteta u prvim nedeljama života teleta.

KALBI VITAL kao energetski i vitaminski pojačivač doprinosi vitalnosti i otpornosti teladi.

Probiotik PROVITA LE sadržan u proizvodu, pruža zaštitu od proliva, dok kombinacija imunoglobina obezbedjuje zaštitu od bakterija, virusa i parazita (E. Koli, Rota , Kryptosporidija) i utiče na stabilizaciju crevne flore

Promo materijal
Kontakt informacije:
Cara Dušana 58, Šid, Šid, Vojvodina 22240, Srbija
LOKACIJA