Emisija o poljoprivredi AgroJug postoji šest godina kroz različite forme realizacije. Poslednje tri godine emisija je dnevna. Svaki radni dan se izrađuje nekoliko verzija emisije AgroJug i emituje na više od 50 lokalnih i regionalnih televizija. Sa više od polovine emitera Redakcija AgroJug ima lični i kolegijalni kontakt, puno obostrano poverenje i ostvarenu interaktivnu saradnju. Na karti emitovanja jug Srbije prestavlja emitere južnije od Save i Dunava. Emisija AgroJug ima otvoren sajt www.agrojug.rs, a ima i otvorenu stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk, kao i jutjub kanal, gde se mogu pratiti njene aktivnosti i pogledati nova izdanja. AgroJug se približava devetstotom izdanju.
Emisija je osmišljena tako da traje u intervalu od 15 do 18 minuta. Počinje najavnom špicom, najavama mladih sa porukama o značaju razvoja poljoprivrede, udruživanja, zadrugarstva. Nastavlja se aktuelnim vestima iz poljoprivrede i srodnih grana koje se „naslanjaju“ na poljoprivredu (zaštita životne sredine, ruralni turizam, šumarstvo, lov, ribolov), marketinškim blokom reklama, zanimljivim i poučnim prilozima, vremenskom prognozom. Završava se odjavnom špicom. Vrlo često, u okviru emisije, gledaoci mogu pronaći savet koji je obrazovnog karaktera, a istovremeno i rešenje njihovog problema u oblasti poljoprivrede. Najaktuelnije vesti objavljuju se i u kajronu – traci u dnu ekrana koja se sve vreme tokom emitovanja kreće.
AgroJug ima višestruki značaj u svetu poljoprivrede.
Kao organizator, AgroJug se pojavljuje na Miholjdanskom saboru zadrugarstva 2018. godine u Nišu. Tom prilikom organizuje i posetu Društva agrarnih novinara iz Vojvodine jugu Srbije. U saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom u Nišu organizuje brojna predavanja za poljoprivrednike. Gosti su vodeća naučna imena iz državnih institucija – ministarstava, zavoda, fakulteta, poput prof. dr Zorana Keserovića. Učestvuje u organizovanju Sajma povrtarstva u Domu vojske u Nišu. 2020. organizuje Konferenciju on lajn na kojoj je bilo prisutno više od četiri stotine učesnika iz cele Srbije.
AgroJug redovno prati i izveštava o svim aktivnostima Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i pčelarskih zadruga, naročito na jugu Srbije. Pružao je pomoć u osnivanju i do danas redovno prati i izveštava o aktivnostima Zadružnog saveza Nišavskog i Topličkog okruga, a sada Zadružnog saveza juga Srbije.
AgroJug ima višegodišnje aktivno učešće u formiranju jedinstvene Organizacije odgajivača koza i ovaca na nivou cele Srbije. Korektno sarađuje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sa Ministarstvom za brigu o selu.
AgroJug je redovno prisutan kao izlagač svojih usluga i medijski prijatelj na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Poljoprivrednom sajmu u Stopanji, koji su međunarodnog karaktera, kao i na Poljoprivrednom sajmu u Kruševcu i Šumadija sajmu u Kragujevcu.
Redakcija AgroJug ima i internacionalnu saradnju sa mnogim udruženjima i pojedincima u oblasti poljoprivrede, naročito u zemaljama Južne Evrope: Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori. Redovan je posetilac velikih sajamskih manifestacija, odakle pozitivna iskustva pokušava da prenese u Srbiju. Neki od tih sajmova i manifestacija su AGRA u Gornjoj Radgoni i Kravlji bal u Sloveniji, sajmovi u Izmiru, Solunu i dr.

Contact info
Gece Kona 20A, Niš, 18249, Srbija
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.