Proizvodnja i prodaja:

-MED
-LR DRUSTVO
-LR ROJ
-PAKETNI ROJ
-POLEN
-POGACA ZA PRIHRANU PCELA

Automatski skupljač pčelinjeg otrova model 2020

Uz kupovinu naših uređaja jedini nudimo obuku na vašem ili našem pčeljinjaku kako se pravilno sakuplja pčeljinji otrov,skladišti, struže sa stakla . Te postoji mogučnost dugoročne saradnje.

NEMA POTREBE ZA PODEŠAVANJEM UREĐAJA TOKOM, PRE ILI POSLE RADA.

Uređaj radi na sistemu elektroničkog puls generatora koji svakih nekoliko sekundi na određeni interval pali izlazni stupanj funkcijski generator koji na ploče šalje pravokutni signal određene frekvencije.

Uređaj je Hrvatske proizvodnje i izveden je profesionalno i u kvalitetnom kučištu. Podešen sa osciloskopom prema parametrima koje smo dobili testiranjima na pčelinjaku.Uređaj se može napajati iz bilo kakvog adaptera, baterija ili akumulatora 12V. Unutarnja zaštita osigurava da u slučaju pogrešnog spajanja +- klema uređaj ostane neoštečen.Jedine kontrole na vanjskom dijelu uređaja su prekidač i dvije led diode od kojih jedna indicira da je uređaj pod naponom a druga indicira rad izlaznog stupnja.Standardni model dolazi sa 5 utičnica za 5 ploča.

DODATNE POGODNOSTI :

Postoji mogučnost kupovine dodatnog razvodnika po cijeni od 60 € na koji se spaja dodato po želji do 5 ploča .

Kratko uputstvo za pčelare skupljače:

Preporučujem da se skupljanje otrova vrši samo na košnicama sa jakim društvima i to prosječno svakih 7-10 dana po 30-40 minuta

Češće skupljanje neće uroditi povećanom količinom otrova a može biti naporno i za pčelara a i može ometati pčele u skupljanju meda.

Na našim pokusima nije primjećen znatniji porast agresivnosti pčela pri skupljanju ali zaštitna oprema je obavezna kod rada. Nakon isključenja i izuzimanja opreme ponašanje pčela se vraća u normalu.

apis-plus

Trg Dr. Stanislava Bukurova 3, Jarkovac, , Srbija
Lokacije