VINARIJA ILIĆ - NIJEMČEVIĆ DOO

Belo vino, Italijanski rizling

 

Vino stvoreno od sorte čvrsto utkane u vinski identitet Fruške gore. Miriše na letnje žute jabuke, kruške ječmenke, maslačak i citrusno voće, dok je u ustima meko i elegantno, sa finom završnicom koja poziva na novi gutljaj. 

Uživajte u njemu uz laganu hranu, sveže salate, bela mesa i mlade sireve, a odlično će se pokazati i  kao  aperitiv. 

( Temperatura serviranja:  9 – 11° C )

 

Belo vino, Rajnski rizling

 

Rajnski rizling ne zovu bez razloga kraljem belih sorti! Aromatičan i karakteran, dugovečan i intenzivan, naš rizling miriše na koru zrelog limuna, žute dunje i lipov cvet, dok na nepcima nudi nežne medasto – cirusne arome koje se stapaju u skladnu, svežu završnicu. 

Idealan par biće mu slani koziji sir, jela sa šparglama ili pasta sa plodovima mora. 

 ( Temperatura serviranja:  9 – 11° C )

 

Belo vino, Chardonnay

 

Punoća i raskoš odlikuju naš intenzivni, ali delikatni šardone sa aromama zrele dinje, pegavih jabuka, smokvi i limuna. Izrazitno sočan, harmoničan i savršeno izbalansiran, na nepcima nosi intenzivne voćne ukuse koji se pretapaju i kompleksnu, postojanu završnicu. 

Idealno ga je upariti sa masnijom rečnom ribom, ćuretinom sa mlincima, gibanicom ili mladom prasetinom. 

( Temperatura serviranja:  9 – 11° C )

 

Belo vino, Sauvignon blanc

 

 

Naš beli sovinjon donosi dah tropike kroz razvijene mirise južnog voća, grejpfruta i zrelih žutih bresaka i nektarina, oplemenjenih nežnim notama sveže pokošene trave. 

Elegantan i prefinjen, dopašće se svakom pravom ljubitelju vina, pogotovo poslužen uz plemenitu ribu, školjke ili grilovano belo meso.

Temperatura serviranja:  9 – 11°C

 

Crveno vino, Rose Muscat

 

Opojno i raspevano roze vino snažnog karaktera.  Cvetnog mirisa, sa notama divlje ruže i rascvetale trešnje u proleće iza kojih se pomaljaju arome crvenog voća. U ustima svilenkasto i meko, sa aromama zrelih trešanja i ratluka od ruže, koje se pretapaju u prijatan i dug završni ukus. 

Idealno vino da ugreje veče sa prijateljima, ili da isprati mladu jagnjetinu ili teletinu ispod sača. 

( Temperatura serviranja:  8 – 10° C )

 

Crveno vino, Frankovka

 

 

Frankovka je autohtona sorta, karakteristična za ovaj deo Srbije, Hrvatski Ilok i delove Mađarske. Vino je bistre rubin crvene boje s purpurnim odsjajem, žive materije. Ukus intenzivan, dugotrajan,  fin i čist. Vino je sveže tanično i ukusno. Spremno da se pije sada sada, a isto tako obačavajuće, sa dobrim potencijalom za starenje. 

Idealno je uz hladna predjela od sušenog mesa ( pršuti, šunke ) i začinjene mesne specijalitete. Takođe uz kuvana jela (riblji paprikaš), a i vrhunske specijalitete od divljači i zrelije kravlje i kozije sireve. Izvrsna je i uz roštilj, jagnjetinu s ražnja i steakove. 

( Temperatura serviranja:  15 – 18° C )

 

Crveno vino, Cabernet Sauvignon

 

 

Vino jake rubin crvene boje čija se raskoš sastoji od predivne kombinacije ove dve sorte. Ovo je izuzetno prijatno vino, srednjeg tela sa izraženim taninom kao rezultatom dugog sazrevanja. 

Idealno uz pikantne bifteke i divljač ali i uz sve vrste crvenog mesa. 

( Temperatura serviranja:  15 – 18° C )

 

Crveno vino, Merlot

 

 

Vino intenzivne rubin boje. Buke je razvijen i bogat, sa dominacijom zrelog voća i začina. Punog i glatkog ukusa. Potpuno zrelo vino, spremno za uživanje. 

Idealno uz tatar biftek ali i sve druge bifteke, svinjske kotlete kao i dezerte na bazi čokolade. 

( Temperatura serviranja:  15 – 18° C )

PREDSTAVLJANJE VINARIJE ILIĆ – NIJEMČEVIĆ

Vina “Vinarije IN” nastala su na obroncima Fruške Gore, u mestu Bikić Do, na imanju porodica Ilić i Nijemčević. Viševekovna tradicija podneblja u kojem se uzgaja vinova loza, vinograd zasađen u periodu oko 300 godine p.n.e., od strane starih Rimljana i sam podrum u kojem se najfiniji grozdovi, sa umećem i ljubavlju, prerađuju u vina izuzetne čistoće doprinose pitkosti, laganosti i  jedinstvenosti  ovih  vina. Dve porodice su odlučile da zajedno ožive jedinstvenu         tradiciju i da joj daju poseban značaj, spajajući ljubav prema vinu, poštovanje prema kvalitetu i životnim vrednostima u porodični posao, posao kome su posvećeni i koji savesno i predano rade.

 

„ Ne poznavati ukus vina, isto je što i ne videti boje.
Život treba videti i sa te strane.
Inače, ostajete polučovek kojega samo govor
izdvaja od niza vrsta sisara ”

Tin Ujević

 

Prizor koji se nudi u oba vinograda oduzima dah: Zelena prostranstva grožđa, crvenog i belog, koja se prostiru na 11 hektara u naselju Bikić Do, na padinama Fruške Gore, kao i 4 hektara u mestu Vrujci, u okolini Valjevske Mionice. Pretočivši staro u novo u blizini Valjeva, kao i spojivši tradicionalno i moderno na padinama svete Fruške Gore, sa kućama koje su spremne da ugoste, kao i podrumima u kojima vina čekaju svoj trenutak – domaćini daju dodatni šmek celokupnom ambijentu vinske priče koja pruža toplinu i spokoj toliko potreban svim ljudima – UVEK…

Poseban užitak svemu tome doprinosi čar neprikosnovenog ukusa vina, koje se dobija preradom najfinijih grozdova, koji se uzgajaju u ovim vinogradima, a svakom grozdu je posvećena posebna pažnja – čemu svedoče brojna priznanja sa ocean kvaliteta, posebno – na Novosadskom sajmu. Svako vino ima svoju priču. Svaki gutljaj ima svoj put i svoj razlog. Vino je stvarna radost. Usrećuje. Okrepljuje. Voli. Vino ide uz sve.

 

Reski Italijanski rizling stvara dobru atmosferu.
Carski Rajnski rizling budi kreativnost.
Opojni Chardonnay otvara usnule teme.
Plemeniti Sauvignon Blanc opušta misli.
Rose Muskat miriše na leto i vraća Vam elan.
Tajanstvena Frankia budi ugašene želje.

Bogati Cabernet Sauvignon otkriva suštinu.
Snažni Merlot vraća osmeh na lice.

  

UŽIVAJTE U ŽIVOTU… 

UŽIVAJTE I U NAŠIM VINIMA ! 

DOBRO NAM DOŠLI…

Vjekoslava Kovača 20, Beograd, Beograd 11050, Srbija
Lokacije