Samo iz zdravih vinograda i od najboljeg grožđa se može proizvesti vrhunsko vino. Vino je deo naše kulture i jedan od najkompleksnijih prirodnih proizvoda na svetu. Zbog toga je naš najvažniji cilj bio da proizvedemo vrhunsko vino, koje se pije sa osmehom na licu, i  u  kome  se  uživa  radosnog  srca.

Posebnu pažnju smo posvetili odabiru najboljeg hrastovog drveta za našu burad. Takva burad su se pokazala kao najbolja metoda za sazrevanje crvenih vina. Barik burad su iznutra nagorena vatrom različitog stepena – tzv. tosting. Efekat “tostinga” obogaćuje vino različitim sastojcima i omogućava kiseoniku da prodire kroz hrast i  pruži  vinu  umerenu  i  pozitivnu  oksidaciju.

Vino “Nikad nije kasno” sazrevalo je 18 meseci u barik buradima. Kroz takvo sazrevanje u bariku, tanini, boja i aromatika vina, kombinuju se sa karakteristikama hrastovog drveta i stvara se savršen proizvod. Najvažnije je obratiti pažnju na evoluciju mirisa, stabilnost boje i harmoniju ukusa, jer vino u svakom buretu drugačije sazreva. Zbog  toga  je  neophodna  redovna  kontrola  tog  procesa.

Vino može da poboljša sve radosti života; bilo da je to dobar meni, veselje sa prijateljima, ili romantično veče s voljenom osobom. Zbog toga smo sa mnogo strpljenja i ljubavi, a sinergijom tradicije i savremene tehnologije, kreirali jedinstveni stil, koji će zadovoljiti i  najstrasnije  ljubitelje  vina.

Nakon 18 meseci sazrevanja, vino je bilo spremno za kupažiranje. To podrazumeva da su se vina iz buradi svim čulima analizirala i birala za kupažu vina “Nikad nije kasno”. Pažljivom selekcijom odnosa određenih sorti smo došli do naše jedinstvene formule u kojoj ćete osetiti  snagu  Kabernea,  toplinu  Merloa  i  svežinu Prokupca.

Naši potpisi na svakoj etiketi ne znače samo garanciju kvaliteta i želju da Vam se ovo vino dopadne, već njima garantujemo da smo vina od  vinograda  do flaširanja,  tretirali  sa  najvećom  pažnjom  i  ljubavlju.

 

Melodija /Tamjanika – Chardonnay/ berba 2019.:

Vrhunska kupaža sa intenzivnim mirisima egzotičnog voća. Ima puno telo Chardonnay-a      koje je savršeno izbalansirano voćnom finesom Tamjanike.

Vino se preporučuje uz sve vrste rečnih i morskih riba. Pored toga lepo harmonira sa svim vrstama piletine, a slaže se i uz lagane menije teletine, svinjetine i sve vrste mesnih salata.

 

Simfonija / berba 2017.:

Vrhunska kupaža 4 vinske sorte. Na mirisu skladno, sa akcentom na tamno voće i začine. 14 meseci odležavanja u bariku srpskog hrasta. Konzumacija se preporučuje uz bifteke, jaka crvena mesa i jagnjetinu. Pored toga, vino je u harmoniji sa mesom ispod sača, naročito teletinom, srednje starim sirevima i čokoladnim kao i voćnim desertima.

 

Signature 2016. Limited / berba 2016.:

Srpsko vino sa najviše medjunarodnih nagrada. Vino redovno odležava 24 meseca u bariku srpskog hrasta. Ukus pun, zaokružen sa mesnatim taninima i voćnim blagim kiselinama. Vino se preporučuje uz bifteke, jaka crvena mesa, divljač i jagnjetinu. Takođe se uklapa sa svim vrstama masnih riba kao što su losos, smuđ i som.

Smolućska 6a, Beograd 11000, Srbija
Lokacije