VINSKA KUĆA MILINČIĆ

O VINIMA VINSKE KUĆE MILINČIĆ

Tamjanika Vinske kuće Milinčić  je raskošno, pitko i harmonično vino svetlo žute boje, prijatnog ukusa, izbalansiranih kiselina, sa umereno slatkastim tonovima i jedinstvenog mirisa koji dolazi do izražaja. Fini aromatični tonovi ove sorte grožđa se posle kontrolisane fermentacije prevode u aromatski izražene cvetne, muskatne i citrusne note. Nosilac je brojnih medalja za kvalitet na Novosadskom sajmu.

Posle intenzivne maceracije i kombinacije tradicionalnih I savremenih tehnologija, dobijeno je crveno vino Prokupac, srednjeg intenziteta i istog takvog tela. Ovo vino se odlikuje većim sadržajem tanina.  Na mirisu dominiraju aromatski kompleksi bobičastog voća, izbalansiranog sa blago nagorelim barrique tonovima. Vino je nagrađeno zlatnom medaljom na Novosadskom sajmu.

Prefinjeno vino dobijeno izbalansiranom kupažom sorti Cabernet Sauvignon i Merlot krase najbolje karakteristike obe ove sorte. Ovo vino se karakteriše intenzivno crvenom bojom, jakim intenzitetom i istim takvim “telom”. Pored karakterističnih oporih nota Cabernet Sauvignona, na mirisu dominiraju aromatski kompleksi bobičastog i crvenog šumskog voća, poreklom od Merlota. Skladne kiseline, izbalansirane note oporog i osvežavajućeg voćnog karaktera daju ovom vinu raskoš i kompleksnost, koja se spaja u lepu i prijatnu završnicu. Vino je višestruko nagrađivano na Novosadskom sajmu, i nosilac je zlatne medalje za kvalitet.

Svetle, nežno rozikaste boje, naše Rose vino se odlikuje jednostavnošću i obiljem lepršavih aroma, srednjeg intenziteta, laganijeg tela i delikatne cvetne arome sa dominacijom mirisa ruže koju u pozadini prate muskatni tonovi. Ovo vino je proizvedeno blagom maceracijom i kombinacijom autohtonih sorti grožđa Prokupca i Tamjanike. 

O DESTILATIMA VINSKE KUĆE MILINČIĆ

Široka paleta destilata po kojima je Vinska kuća Milinčić poznata, obuhvata brendirane voćne rakija ( šljivovicu, dunjevaču, kajsijevaču i vilijamovku), rakije od grožđa (lozovače), kao i destilate od vina (vinjak i konjak) koje su toplo prihvaćene među konzumentima naših jakih alkoholnih pića.

Pored navedenih voćnih rakija, možemo se pohvaliti i premium linijom jakih pića kao što su “Šljivovica 12”, “Dunjevača 7”, “Kajsijevača 7” i “Vinjak XO”, koje su proizvedene posebnom tehnologijom, zasnovanoj na tradicionalnoj recepturi. Proizvodnju ovih visoko kvalitetnih rakija prati spoj iskustva i visoko obrazovanih tehnologa, izbor najbolje sirovine, kontrolisane fermentacije i pažljivo vođene destilacije, uz intenzivno odležavanje prefinjenih i kompleksnih destilata u hrastovim bariqque buradima.

Pravi predstavnik kvaliteta i reprezent naše kuće je “Vinjak XO” koji je godinama unazad jedno od najbolje ocenjenih jakih alkoholnih pića na ocenama kvaliteta renomiranog Novosadskog sajma.

PREDSTAVLJANJE VINSKE KUĆE MILINČIĆ

U srcu Župskog vinogorja, nalazi se porodični podrum vina i jakih alkoholnih pića poznat kao “Vinska kuća Milinčić”. Manufaktura ove porodične vinarije datira decenijama unazad, međutim  prvo  ozbiljnije pojavljivanje  na  tržištu  povezano  je  sa  2004.  godinom.  Vina po tradicionalnoj recepturi uz niz novih tehnoloških modifikacija prva su se pojavila na tržištu, dok je asortiman dopunjen nekoliko godina kasnije brendiranim destilatima.

Vinarija proizvodi ograničene količine vina, od autohtonih sorti grožđa (Tamjanika, Prokupac) i internacionalnih sorti grožđa (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay) iz sopstvenih vinograda i vinograda naših kooperanata. Dobijena vina se odlikuju vrhunskim kvalitetom o čemu svedoče mnogobrojna priznanja i zlatne medalje za kvalitet dobijene na oceni u okviru Novosadskog sajma.

Široka paleta destilata po kojima je Vinska kuća Milinčić poznata, obuhvata brendirane voćne rakija (šljivovicu, dunjevaču, kajsijevaču i vilijamovku), rakije od grožđa (lozovače), kao i destilate od vina (vinjak i konjak) koje su toplo prihvaćene među konzumentima naših jakih alkoholnih pića, a dodatna potvrda kvaliteta su im višestruka priznanja na Novosadskom sajmu, u vidu mnogobrojnih zlatnih i velikih zlatnih medalja, kao i zvanja Šampiona kvaliteta. Vinska kuća Milinčić je godinama unazad redovni dobitnik vrhunskih priznanja Novosadskog sajma u vidu plaketa, povelja i pehara  Novosadskog  sajma  za  ukupan kvalitet  ocenjenih  proizvoda.

Pored navedenih voćnih rakija, možemo se pohvaliti i premium linijom jakih pića kao što su “Šljivovica 12”, “Dunjevača 7”, “Kajsijevača 7” i “Vinjak XO”, koje su proizvedene posebnom tehnologijom, zasnovanoj na tradicionalnoj recepturi. Proizvodnju ovih visoko kvalitetnih rakija prati spoj iskustva i visoko obrazovanih tehnologa, izbor najbolje sirovine, kontrolisane fermentacije i pažljivo vođene destilacije, uz intenzivno odležavanje prefinjenih i kompleksnih destilata  u  hrastovim  bariqque  buradima.

Pravi predstavnik kvaliteta i reprezent naše kuće je “Vinjak XO” koji je godinama unazad jedno od najbolje ocenjenih jakih alkoholnih pića na ocenama kvaliteta renomiranog Novosadskog sajma,  dok  su  njegovi prvi  pratioci  šjivovica  i  dunjevača,  vrlo  česti  nosioci  velikih  zlatnih  medalja.

Školska 151, Aleksandrovac, Aleksandrovac 37230, Srbija
Lokacije