AD Žitosrem

PŠENIČNA BRAŠNA

 

Početak svakog dobrog proizvoda je kvalitetna, probrana sirovina. Za naše brašno izdvajamo samo najbolju pšenicu iz našeg silosa, kontrolisanog, poznatog kvaliteta.

Zato su mlinski proizvodi „Žitosrema“ decenijama čuveni po svom kvalitetu.

Proizvodimo sledeće tipove brašna: TIP 400, TIP 500, TIP 850, INTEGRALNO, pšeničnu krupicu za testeninu, pšenične mekinje i stočno brašno.

Preporučujemo ih za proizvodnju različitih vrsta hleba, peciva, kolača. 

1- TIP 400 pakovanje 25kg, 5kg, 1kg

Ekstra belo brašno je dobijeno mlevenjem najkvalitetnijeg dela zrna pšenice pa samim tim ima najbolje karakteristike. Po svom sastavu daje bele proizvode fine strukture. namenjeno je za proizvodnju peciva,lisnatog testa, kora, kolača i testenina.

2 -TIP 500 pakovanje 25kg, 5kg, 1kg

Belo brašno zbog pripreme mlevnih smeša ima ujednačen kvalitet i predstavlja količinski najveći procenat proizvoda u procesu mlevenja pšenice. Njegova dalja primena je u pekarstvu za proizvodnju hleba i peciva, gotovih smeša.

INTEGRALNO BRAŠNO MLEVENO NA KAMENU

integralna brašna mlevena na kamenu  predstavljaju grupu proizvoda koji nas vraćaju na tradicionalni način dobijanja brašna od celog zrna. Proizvodi od ovakvog brašna imaju visok kvalitet po nutritivnim vrednostima , tamnu boju, grublju strukturu, lep pun ukus i odgovaraju zahtevima novih trendova kako u pekarstvu tako i u konditorskoj industriji. Često se koriste u domaćinstvima i u zanatskoj proizvodnji.

3 – INTEGRALNO RAŽENO BRAŠNO    pakovanje 500g

 

Raž mlevena na kamenu daje brašno specifičnog ukusa i mirisa pa je postalo pogodna sirovina u pekarstvu. U zamesu se meša sa pšeničnim brašnom od 30% do 70% što zavisi od proizvoda koji želimo dobiti. U svom sastavu sadrži manje glutena od pšeničnog brašna. Daje kiselkast ukus proizvodima.

4 – INTEGRALNO HELJDINO BRAŠNO  pakovanje 500g

 

Nastalo mlevenjem na kamenu heljde koja ne spada u žita ali daje brašno odlične kvalitete. Koristi se za proizvodnju specijalnih pekarskih proizvoda i gotovih  smeša. U svom sastavu ima dosta vitamina i minerala. Ne sadrži gluten, ali zbog mlevenja na opremi gde se melje i pšenica može da ga sadrži u tragovima.

5 – INTEGRALNO SPELTINO BRAŠNO  pakovanje 500g

 

Proizvodi se od spelte koja je stara sorta pšenice. Ima odlične nutritivne vrednosti i gluten koji se lako rastvara i razgrađuje u vodi i na toploti. Integralno brašno se koristi u proizvodnji specijalnih vrsta hleba i peciva.

AD Žitosrem, sa sedištem u Inđiji, Vojvode Putnika 2, osnovan je 1956.god. ,od 2002.god.  kroz proces privatizacije postaje akcionarsko društvo. Zahvaljujući tradiciji i ogromnom  iskustvu uspeli smo da obezbedimo vrhunski kvalitet proizvoda i usluga koje nudimo.

Mlinski proizvodi „Žitosrema“ decenijama su čuveni po svom kvalitetu.

SKLADIŠTENJE ŽITARICA Prijem i skladištenje žitarica jedna je od najvažnijih aktivnosti .Kvalitet pšenice i zdravstvena bezbednost značajni su ne samo za sopstvenu proizvodnju (mlinski proizvodi, hrana za životinje), već i za kupce svih naših proizvoda na veliko i malo. To obezbeđujemo skladištenjem u kontrolisanim, optimalnim  uslovima, uz sušenje po potrebi. Cilj nam je da prikupimo dovoljne količine najkvalitetnije pšenice i kukuruza, a zatim je, uz stručno znanje, prevedemo u niz tehnološki besprekornih oblika i proizvoda, na zadovoljstvo naših potrošača Ukupan kapacitet silosa za skladištenje je 40.000 tona.Silosi su locirani u Inđiji, a otkup je organizovan na celoj teritoriji opštine ( na našim otkupnim mestima u Novim Karlovcima 7.000 t, Krčedinu, Novom Slankamenu, Surduku i Ljukovu) a i šire kroz mrežu partnerskih firmi. Vršimo usluge nabavke repromaterijala kroz organizovanje proizvodnje prilagođene izboru sorti, hibrida i mineralnog đubriva svakom kooperantu uz najpovoljnije paritete.

PROIZVODNJA BRAŠNA Za naše brašno izdvajamo samo najbolju pšenicu iz našeg silosa, kontrolisanog, poznatog kvaliteta i prema njenim karakteristikama vodimo proces mlevenja pšenice.

Mlin za pšenicu ima kapacitet 120 t/24h. Tehnološki postupak se odvija u okviru tri odelenja: priprema pšenice za mlevenje ,mlevenje pšenice ,homogenizacija (mešanjem  pasažnih brašna se dobijaju tipska brašna) pod nadzorom tehnologa i laboratorije. Kontrolisana nabavka ambalaže za pakovanje ,skladištenje (kapacitet 800 t) i uvrećavanje uz paletiranje svih proizvoda  prema zahtevima komercijale i kupaca. Nova paleta proizvoda su integralna brašna mlevena na kamenu.Naše proizvode plasiramo kako na domaćem  tržištu  tako i izvozimo u zemlje u regionu  i šire.

Žitosrem  AD raspolaže dobro opremljenom  laboratorijom, koja se koristi za sopstvene potrebe. Kontrolišemo kvalitet svih ulaznih sirovina i materijala, proces proizvodnje kao i gotove proizvode. Rezultat ovih aktivnosti je konstantan, prepoznatljiv kvalitet naših proizvoda. Po potrebi sarađujemo sa eksternim akreditovanim  laboratorijama. Analize se vrše prema unapred planiranim aktivnostima ili prema zahtevima naših kupaca. Početkom 2009. godine od strane Evrocert-a i Qualitz Austrija dodeljen nam je međunarodno priznat sertifikat  po HACCP standardima.

PROIZVODNJA HRANE ZA ŽIVOTINJE  koju plasiramo na tržište pod brendom „ZDRAVKA“, lociran je na u Ljukovu, Petra Kočića 17. Proizvodnu paletu čine potpune smeše, dopunske smeše i vitaminsko mineralne predsmeše za sve vrste i kategorije domaćih životinja. Svi ovi proizvodi omogućavaju postizanje proizvodnih rezultata u skladu sa najnovijim tehnološkim  normativima. Stalna kontrola sirovina, kontrola proizvoda i permanentno usavršavanje tehnologije vode ka povećanju proizvodnje i sve većem broju zadovoljnih kupaca.

Cilj nam je da i dalje, očuvanjem kvaliteta postojeće proizvodnje kao i usvajanjem novih tehnologija, radimo i trajemo na Vaše i naše zadovoljstvo.                                                 

Vojvode Putnika 2, Inđija, Inđija 22320, Srbija

Centrala: 022/561-329, 022/561-152

KOMERCIJALA
tel:022/561-545, 022/561-340
komercijala@zitosrem.rs

Lokacije