Jozef Gasparovski

„PČELINJA KLINIKA“

Ruralni zdrastveni turizam koji nudi „Pčelinja klinika“ u Bačkom Novom Selu čini simbiozu api- i fito-turizma.

Ovakav vid turističke ponude doprinosi poboljšanju zdravlja i povećanju svesti o značaju upotrebe prirodnih proizvoda u cilju poboljšanja kvaliteta života ljudi, istovremeno čuvajući prirodna bogatstva,  doprinoseći opštoj koristi zajednice ljudi, životinja, biljaka i insekata odnosno biodiverzitetu.

„Pčelinja klinika“, osim toga što nudi boravak u pčelinjoj mikroklimi u svrsi oporavka i alternativnog lečenja, nudi usluge smeštaja sa mogućnosću da gosti pripremaju hranu u objektu koji je kategorizovan sa 3 zvezdice. To je „kuća za odmor“ koja ima dve spavaće  i jednu dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo sa toaletom, ostavu, hodnik i dvorište. Kuća se nalazi na cca 1 km od naselja neposredno uz regionalni put R-112, ima vodu, el. energiju, klimatizovana, poseduje centralno grejanje, internet, tv u svakoj sobi, mogućnost parkiranja u dvorištu…Prvenstveno je namenjena porodici.

Apiterapija je metoda tradicionalne medicine, koja se bavi preventivom i isceljenjem proizvodima medonosne pčele (medom, polenom, pergom, pčelinjim voskom, pčelinjim otrovom, matičnim mlečom i propolisom), preparatima na bazi tih proizvoda i inhalacijom pčelinjom mikroklimom odnosno vazduhom iz košnice. Apiterapija se u najkraćem može definisati kao upotreba pčelinjih proizvoda u službi zdravlja. Njene blagodeti su višestruke na ljudsko zdravlje. Poznato je da, recimo propolis pomaže u lečenju skoro četrdeset različitih bolestiproizvoda-funkcionalnim medovima i boravkom u pčelinjem energetskom polju (auri). Ovim tretmanom se postižu:

Fizički efekti: ublažava se umor, poboljšava se san, harmonizuje i poboljšava se funkciju mozga, poboljšava se koncentracija i fizička energija, ublažava se bol u leđima, artritis i migrene, obnavlja se bio polje odnosno aura.

Psihološki uticaji: pomaže protiv depresije, pomaže u oslobađanju od strahova, pojačava želju za životom, poboljšava kreativnost, produbljuje meditaciju…

Medicinski uticaji: jača imunitet,  smanjuje proizvodnju hormona stresa i povećava proizvodnju hormona sreće, poboljšava fizičku spremnost, smanjuje arterijski pritisak, normalizuje broj otkucaja srca ….

Druga vrsta api komore je drvena kućica u kojoj se nalaze košnice sa pčelama na koje su ugrađeni priključci sa ventilatorom i maskama koje se koriste za inhalaciju. Ove komore su razvijene u Nemačkoj a u zadnjih nekoliko godina se razvijaju u Sloveniji.

Najveći rezultati terapija koje se postižu u ovim komorama su terapije kod lečenja alegrija, bronhitisa i bronhijalne astme kod dece i odraslih. Osim spomenutih oboljenja postižu se i zapaženi rezultati kod lečenja različitih oboljenja nosne i usne duplje, sinusa, krajnika, grkljana. Putem krvotoka sa kojim vazduh iz košnice dolazi u dodir u plućima, utiče se blagotovorno na čitav organizam.

Posetiocima su na raspolaganju pčelinji proizvodi u sirovom obliku: različite vrste  medova iz ovog reona, poliforni polen, perga, propolis u sirovom obliku, pčelinji otrov putem terapije uboda od strane pčela. Takođe posetiocima nudimo različite funkcionalne medove kao npr. matičnu mleč u medu, propolis kapi u alkoholnom i bezalkoholnom rastvoru, med za jačanje imuniteta, med za iskašljavanje, itd.

Dalje nudimo med u kombinaciji sa prirodno sušenim voćem (ne kandiranim), koje mi proizvodimo po organskim principima, kao i razne meleme i kreme na bazi pčelinjih proizvoda i organski uzgojenog (nabranog) lekovitog bilja.

Više informacija na: http://www.pcelinja-klinika.com

Kontakt: Jozef Gašparovski

Tel: 063 10 44 390

e-mail: pcelinja.klinika@gmail.com

Lenjinova 29, Selenča, Bač , Srbija

Mob.: +381 63 1144 869

 

Lokacije